Sunday, September 4, 2011



.......Assalamualaikum......


Hari ni da masuk hari ke-6 umat Islam menyambut lebaran setelah  sebulan berpuasa. Baru hari ni sempat berblogging….. Al maklumlaa  bz 
katakan....hehehe...Emmmm nak kata beraya sakan tu tak la jugak...beraya ala kadar jer..(iye2 la tuuu)....mana tak nye, sisa2 assignments & test yang ada masih dalam ingatan. huhuhuhu.... pastu Final Exam plak bakal menyusul... nak tak nak kena la study...nasib baek la final exam sem ni ada 4 paper jer...sempat la jgk nk study last minute.....hehe..berbalik pada hari2 raya yang mi2 tempuhi utk beberapa hari yang lalu..... kalau first day raya biasanya balik kampung kat Guchil, Kuala Krai. tapi tahun ni tak... my family decide nak balik third day  of  hari raya bagi tahun ni....first day raya mimi & family pergi ke rumah saudara mara & kawan2 kat area Kaybee ni... 
                                                                                              


first day raya: sempat lagi bergambar ngan umi, baba, sai & ariana
^_^



@rumah dAto' ngan family....


Second day raya plak buat open house..... agak  ramai  jgk la kwn2 yang bertandang rumah.... dapat la jugak berjumpa diorang yang da lama xjumpa ni…thanks ya sebab sudi datang..ada yang nak datang tapi tak leh nak datang. Tak de transport katanya. Takpe2 laen tahun ada lagi..huhuhu…..


Juadah hari raya ke-2…yummy~



Antara mereka2 yang datang beraya…

Third day raya a.k.a 3rd Syawal, mimi & family pergi ke labok  coz ada family day.Sekaligus berjumpa dengan sanak saudara disana…Bertolak ke sana dalam pkul 10 pagi….Otw nk ke sana jalan raya agak jam. So, terpaksa la berpanas dalam kereta untuk beberapa jam ‘sekejapnya’..(neraka lagi HOT k)…Dalam kul 1 baru sampai ke destinasi yang ingin dituju…Perggghhhh ramai gler kot orang2 disana…Iyelakan nama lagi family day…dah sah2 la satu family yang datang….sampai sana wakil setiap family kena daftar…kat sana ada aktiviti bergambar kenangan bersama keluarga & sanak saudara masing2… pastu ada banyak makanan yang disediakan untuk tetamu…ada tu ada ni…hehehe.Majlis tu diakhiri dengan doa & selawat oleh  keturunan Hj Ali kampong Labok ni….


Majlis karnival aidilfitri keturunan Hj Ali Labok




Tak ramai mana pun ketuRunan yang ada…..^^




Hehehe….sempat lagi pose tgh2 panas nih….



Emmm rasa2 nya setakat nilah dlu saya conteng-menconteng blog nie….hehehe….Mood raya pom da xde ni sbb da sampai machangster da pun petang tadi.. Nak kena menghadap assignment,test & final exam plak….huhuhu...


Selamat Hari Raya awak2 sumer..Mohon ampun & mAaf dari hujung rambut hingga hujung kaki...

~(^_^)~








2 comments:

SHIRA said...

bestnyo la rya

Mimie said...

OPKOS LA BEST! HEE....